Urban Villa

Een mooi staaltje moderne architectuur. Een sober doch uitgesproken geheel dat zich goed weet te plaatsen binnen zijn omgeving.


De buurt was vroeger een vakantiegebied. De oudere woningen waren gelijkvloers opgetrokken en voorzien van een plat dak. De nieuwere woningen die reeds in de straat waren opgetrokken hadden geen rekening gehouden met de historische achtergrond.


Ze kregen een vertaling die we bestempelen als 'de moderne fermette'.

 

Met dit gebouw hebben we de brug geslagen tussen deze twee types.
De voorzijde van het gebouw is enkel gelijkvloers opgetrokken. Het hoofdvolume is twee lagen hoog. Binnen het project zelf vormt een balkvormig volume - dat plaats geeft aan het bureel - de overgang tussen het lager en het hoger volume. Op deze manier kwamen we tot een sterk geheel dat zich goed in zijn omgeving heeft ingepast.

 

Planmatig werd er gekozen voor een gesloten voorzijde en een maximale
transparantie naar de achtergelegen tuin toe. Er werd voor gezorgd dat het licht tot diep in de woning kan binnendringen zodat er geen donkere hoeken in het huis terug te vinden zijn.

 

Ook binnen in de woning werd er gekozen voor een architecturale aanpak waardoor er veel interactie is tussen de verschillende niveaus. Er werd afgestapt van de klassieke kamerindeling. In de plaats hiervan hebben we de volumes die herkenbaar zijn aan de buitenzijde binnen consequent uitgewerkt. Op deze manier ontstonden kwalitatieve binnenruimtes die perfect tegemoet kwamen aan het eisenpakket van de bouwheer.

 

Bekijk hier beeldmateriaal >>